Otroligt! Så mycket såldes Muminmuggen för

by Redaktionen

De söta muggarna med Muminmotiv har blivit oerhört populära. Vissa muggar finns i begränsade upplagor – och då skenar priset på andrahandsmarknaden. Nu har priset på en av Muminmuggarna slagit rekord. Så här mycket såldes den enastående muggen för.

Nu har en riktigt sällsynt och unik Muminmugg sålts på Tradera för fantastiska summan 236 478 kronor. Det är den dyraste muggen som har sålts på Tradera. Tidigare rekord hade en Fazer-mugg som klubbades för 84 900 kronor under 2018. 

Muggen heter Simhopp med Snäckskal och är en prototyp, då den aldrig producerades. Den delades endast ut som en gåva till de anställda på porslinsföretaget som tillverkar muggen – Arabia. Tradera skriver att det tidigare har sålts en likadan mugg i Finland för ungefär 120 00 kronor. Tidningen Iltalehti skrev att cirka 300 muggar av Simhopp med Snäckskal producerades, men de flesta är förstörda och de uppskattar att det bara finns cirka 10 stycken kvar. 

Varför producerades inte muggen i fler exemplar? Det ska tydligen vara Tove Janssons familj som satte stopp för produktionen, då mumintroll inte kan dyka. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar