fbpx

Höstens dra-på-lakan

by Redaktionen

Det är inte så många årtionden sedan som dra-på-lakan ansågs vara något för barnkammaren. Sedan dess har våra vanor ändrats radikalt, och numera är det framför allt vuxna som anser sig vara i behov av dessa fantastiska lakan. I dagens samhälle gör vi nästan allt i sängen: vi arbetar på PC:n och surfplattan, vi kollar mobilen, vi läser böcker och dricker vårt te. Skulle ett vanligt lakan utsättas för allt detta så skulle vi troligtvis behöva bädda om flera gånger varje dag. Dra-på-lakanet däremot ligger still på sin plats oavsett vad vi har för oss, och det kanske är just därför det blivit ett så populärt sängplagg. I höst kan du köpa dra-på-lakan i alla tänkbara färger, men det är framför allt de kalla nyanserna som dominerar. 

Ellos 

Letar du efter prisvärda dra-på-lakan i lyxiga färger så kan det vara en god idé att besöka Ellos.se. Dream är Ellos största basprogram för bäddtextil och stoltserar med en mängd produkter och färger. Samtliga dra-på-lakan i den här serien är gjorda av bomull och mycket lättskötta. I höst kan du välja mellan färger som svartblå, vit, ljusgrå och grå. Föredrar du ännu mer lyxiga dra-på-lakan så har Ellos ett stort utbud av sådana också. Du kan till exempel hitta dra-på-lakan i tvättat franskt lin med den där speciella vintagelooken. Lin är fantastiskt skönt att sova i och har dessutom förmågan att transportera bort kroppsvärme. 

Cellbes

Är du på jakt efter riktigt billiga dra-på-lakan så är Cellbes ett bra alternativ. Borganäs-serien har härliga dra-på-lakan i färger som dimgrön, marin, beige, svart och rosa. Lakanet är sytt i mjuk bomull och har en kraftig resår som håller det på plats. Serien är Svanen-certifierad, vilket innebär att stora krav ställts på färgäkthet, kemikalieinnehåll och arbetsvillkor i fabrikerna. Produkten är också MADE IN GREEN-certifierad, vilket garanterar att den producerats med socialt ansvarstagande arbetsförhållanden och att materialen är fria från skadliga ämnen. 

Ikea

Även hos Ikea hittar du en uppsjö av dra-på-lakan i inbjudande färger. Serien Dvala är tillverkad av odlad bomull för att du ska kunna sova med ett rent samvete. Du kan välja mellan lakan i rosa, ljusgrått, ljusgrönt, svart och vitt. Serien Nattjasmin består av silkeslena dra-på-lakan som vävts av hållbart odlad bomull samt trådar i lyocell. Naturmaterialet känns skönt mot din hud och gör att du sover extra gott. Här kan du välja mellan gråturkosa, mörkgrå och vita lakan. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar