fbpx

Maskeradtips inför Halloween

by Redaktionen

Skräckfantasternas favorithögtid Halloween närmar sig med stormsteg, vilket innebär att det är dags att börja tänka på vad du ska klä ut dig till i år. Oavsett om du är bjuden på ett barnkalas eller en maskerad för vuxna så kommer du märka att halloweendräkterna blir allt mer avancerade. Med andra ord gäller det att du bestämmer dig för om du vill sticka ut eller satsa på en mer traditionell maskeraddräkt. Går du in på sajter som Partykungen, Partyhallen, Partajshop och Buttericks så förstår du att dina valmöjligheter är oändliga.

Klassiska Halloweenfigurer

Vill du att det riktigt ska märkas att det är ett Halloweenparty du är på väg till? Då kan du med fördel klä ut dig till häxa, trollkarl eller vampyr. Skelett, elaka gycklare och glömda själar är också populära karaktärer att komma som. Att klä ut dig till någon av de här traditionella figurerna behöver inte innebära att det blir tråkigt och förutsägbart. Numera kommer häxklänningarna i alla möjliga former och färger, och du kan välja mellan att vara en förförisk häxa eller en ond käring. De glömda själarna kan vara från såväl medeltiden som 60-talet, och trollkarlarna kan lika gärna gestaltas av unga tjejer som av äldre män.

Star Wars-karaktärer

Star Wars är en franchise som aldrig går ur tiden, vilket brukar märkas lite extra när det nalkas emot Halloween. Darth Vader är den i särklass mest populära Star Wars-karaktären att förvandlas till, men du kommer göra succé även om du väljer någon av de andra figurerna. Vad sägs om att klä ut dig till Prinsessan Leia, Captain Phasma, Yoda eller en supercool Stormtrooper? Har du en liten hund hemma så finns det möjlighet för er att förvandlas till varsin Jedi Knight.

Steampunk

Steampunk har blivit mer och mer populärt de senaste åren, och den här stilen går faktiskt förvånansvärt bra ihop med Halloween. Figurer från ångmaskinernas tid passar in i häxornas och vampyrernas salar, där de hjälper till att skapa den där perfekta skräckstämningen som alla eftersträvar.

Sjukhuspersonal

Det är få saker som är så läskiga som onda och oseriösa läkare och sjuksystrar. Att komma utklädd till kirurg eller ett vårdbiträde från 1900-talets mitt brukar vara fullt tillräckligt för att många gäster ska känna sig illa till mods. Vill du uppnå en optimal effekt så kan du låta din sjuksköterska vara av arten zombie med några blodstänk på den vita dräkten. Eller varför inte iklä dig rollen som en läkare från pestens tid, med lång svart kappa och kniven i högsta hugg?

Pirater

Vissa kanske skulle säga att pirater inte har någonting med Halloween att göra, men då glömmer de att det finns spökskepp. Vill du förvandlas till något riktigt läskigt så kan du klä ut dig till en död prinsessa som suttit fången på ett spökskepp i århundraden. Eller så kanske du föredrar att vara självaste spökpiraten, som håller alla stackars själar fångna på skeppet som ingen vill färdas på?

Humorkaraktärer

Är du redan trött på allt det läskiga innan det ens har börjat? Då kan det vara en god idé att lätta upp stämningen på partyt. Har du tittat på La Casa de Papel på Netflix så kan du klä ut dig till någon av de tragikomiska rånarna med röd overall och Salvador Dali-mask. Tittade du mycket på tv-reklam under 90-talet så kanske du föredrar att bli den nya Ipren-mannen för en dag. Du kan också förvandla dig till en 60-talspingla, en Abba-medlem, en galen 80-talsjoggare och mycket annat som dagens ungdomar inte känner till.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar