Vad är en doftspridare och behöver man en hemma?

by Redaktionen

Den senaste tiden har man pratat mycket om en doftspridare. Men vad är det egentligen? En doftspridare är ett enkelt sätt att skapa den stämning och känsla du vill ha i ditt hem – bara genom att välja rätt doft.

Inget kan framkalla minnen såsom doft. Doftsinnet är vårt äldsta sinne och många av våra minnen och känslor är tätt sammankopplade med just lukter. Varför inte framkalla några av våra finaste barndomsminnen med en doftspridare, eller skapa helt nya minnen och känslor? 

Vad är då en doftspridare? En så kallad doftspridare, eller ett annat namn är aroma diffuser, är en elektrisk maskin där du häller i vatten och essentiella oljor som sedan sprider doften i hemmet. Eftersom du häller i vatten i maskinen påverkas även luftfuktigheten, vilket är bra under torra vintermånader.

Vanliga dofter är lavendel som lugnar och eukalyptus eller citrus som fräschar upp. Testa även att doftsätta hemmet utefter säsong. Till exempel blir dofterna äpple och kanel eller hyacint perfekta till jul, medan tulpaner eller liljor passar bättre till våren. 

Det går även att blanda oljor för att experimentera fram helt nya doftkombinationer, så att det passar just ditt hem. Testa även att hälla i olika droppar beroende på tillfälle. En spa-dag kanske får någon typ av lugnande doft som lavendel medan en middag kanske får någon rökigare ton som sandelträ. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar