fbpx

Bra filmer att strömma under mellandagarna

by Redaktionen

Mellandagarna är som gjorda för filmtittande, och i pandemitider är det extra många svenskar som väljer att strömma gamla favoriter istället för att sätta sig i biomörkret. I år har vi pandemitrötta filmfantaster tur i oturen då flera strömningsjättar både uppdaterat och utökat sitt filmutbud.

Tinker Tailor Soldier Spy

Det borde knappast vara tillåtet att fira mellandagarna utan att se minst en spionfilm. Vinterkyla och spioner hör liksom ihop, och konflikter från det kalla krigets dagar har en märklig förmåga att bidra till äkta julstämning. Det har gått ett decennium sedan Tomas Alfredsons hyllade film hade premiär, men den är och kommer alltid vara en av de absolut bästa filmatiseringarna av John Le Carrés böcker. Du hittar den på Viaplay.

Gudfadern

På HBO Max hittar du Gudfadern-trilogin som även den är ett måste för kalla, mörka vinterdagar. Den här filmserien slår nutidens maffiafilmer- och serier med hästlängder, då den är både elegantare och obehagligare än allt som gjorts under de senaste decennierna.

Harry Potter

Filmerna är många men fortfarande lika sevärda som när de släpptes för några decennier sedan. Frågar du dina yngre släktingar så kommer de garanterat svara att Harry Potter-filmatiseringarna är viktigare än Kalle Anka. Trollkarlar, mystiska formler och udda djur är alla varelser som det är så mycket lättare att ta till sig medan sommaren fortfarande lyser med sin frånvaro. HBO Max har alla Potter-filmerna.

Passing

Vill du se en färskare film så kan du med fördel ta dig en titt på Rebecca Halls regidebut. Filmen är ett gripande drama om rasismen i 20-talets USA. I huvudrollerna ser vi bland andra Tessa Thompson, Ruth Negga, André Holland och Alexander Skarsgård. Du hittar filmen på Netflix. 

Snövit och de sju dvärgarna

Det finns ingen tecknad film som tagit världen med storm på samma sätt som Disneys allra första mästerverk. Med andra ord kan det vara värt att betala 169 kr för att ha möjligheten att streama den i all oändlighet. Det är bara att skynda dig till iTunes och återbekanta dig med Glader, Toker, Butter, Blyger, Kloker, Trötter och Prosit.

Nancy Nancy

När du tröttnat på alla gamla Hollywoodfilmer så kan det vara hög tid att avsluta mellandagstittandet med en riktigt udda indiefilm. Letar du fram Timothy Spanos hyllade kultfilm på Amazon Prime Video så kommer du märka att det här är så udda som det kan bli. En galen människa anländer till en bortglömd liten håla där hon lyckas kidnappa ett udda syskonpar. Kommer någon lyckas rädda syskonen – och vill de verkligen bli räddade? Och hur kan den mystiska kvinnan vara gravid om hon inte ens är kvinna på riktigt?

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar