Tips på hur du får bort envisa rödvinsfläckar

by Redaktionen

Inga kemiska fläckborttagningsmedel behövs – här har du några av de bästa husmorsknepen! Steg ett är alltid att agera snabbt.

Rött på tröjan – använd röd mjölk!

Koka upp vanlig, 3-procentig mjölk. Låt den svalna lite och lägg sedan ner fläcken i mjölken. Låt ligga någon timme minst och tvätta sedan som vanligt.

Rödvinsfläck på soffan – gnugga i bakpulver!

Har olyckan varit framme och soffan fått en ful rödvinsfläck kan du ta fram en skål vatten, rena trasor och en skål bakpulver. Fukta trasan, doppa i bakpulvret och gnugga i fläcken ordentligt med bakpulver. När fläcken försvunnit doppar du trasan i rent vatten och torkar bort bakpulvret.

Detta kan göras med salt eller potatismjöl också, efterbehandling med vatten med några droppar diskmedel i kan då behövas.

Spillde festfolket rödvin på din matta – häll sprit på fläcken!

En matta kanske inte ens får plats i tvättmaskinen, men med sprit får du bort rödvinsfläcken från den. Häll ren sprit på fläcken, arbeta in i mattan med handen. Häll sedan på rikligt med vatten och fortsätt att gnugga. Sen är det bara att torka bort vattnet med en ren trasa.

Lite rödvin skvätte på morgonrocken –  få bort det med vitt vin!

Om det kommer rödvinsfläckar på kläderna och det står en flaska vitt vin bredvid så dutta på av det vita vinet på fläcken, det späder ut. Fortsätt med att gnugga salt på fläcken om det behövs, och tvätta som vanligt. Nu ska plagget vara rent!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar