Så här kan du tänka när du möblerar i vardagsrummet

by Redaktionen

Alternativen för hur du kan placera dina möbler i ett vardagsrum är nästan oändliga. Det bästa sättet att möblera en soffa, fåtöljer och soffbord beror mycket på hur ditt vardagsrum är utformat, hur stort det är och vad det ska användas till. Använd därför dessa idéer för att hitta ett arrangemang som passar just ditt vardagsrum.

Generella tips om hur man placerar möbler i ett vardagsrum

När du arrangerar dina vardagsrumsmöbler ska du tänka störst först. Detta är vanligtvis soffan, eller i vissa fall fåtöljerna. Rikta in föremålet mot rummets mest framträdande element som i de flesta fall brukar vara teven, en öppen spis eller ett stort fönster. Undvik om möjligt att placera soffan direkt framför ett fönster, eftersom det kan blockera en del av det naturliga ljuset.

Hur du inreder ett litet vardagsrum

Många tror att det bästa sättet att inreda ett litet vardagsrum är att trycka alla möbler mot väggarna. Men faktum är att det skapar ett konstigt utrymme i mitten vilket kan framhäva rummets trånga dimensioner. Dra istället möblerna mot mitten för att få till en mer öppen känsla.

Hur du arrangerar vardagsrumsmöbler på en matta

Använd en stor matta för att förena en sittgrupp i ett större utrymme. Som en allmän regel ska alla väsentliga möbler få plats ovanpå mattan. Om mattan inte är tillräckligt stor för alla möbler, se åtminstone till att de främre benen på varje möbel står på mattan.

Hur du möblerar ett större vardagsrum

Ett stort vardagsrum är många människors önskan – samtidigt som det kan vara lite knepigt att få till inredningen så rummet känns mysigt. Hur ska du då tänka? Jo, för att få till en bekväm känsla är ett förslag att du delar upp rummet i två så kallade ”konversationsgrupper” med en liten väg mellan dem. Ett annat sätt är att dela in vardagsrummet i flera små rum. Rummen i rummet kan ramas in med möbler, halvhöga hyllor och även med mattor.

Hur du möblerar ett vardagsrum för samtal

Används vardagsrummet frekvent för samtal med nära och kära? Välj då ett arrangemang som underlättar dessa samtal. Dra sittdelarna nära mitten av rummet och placera dem så att de är vända mot varandra. Placera ett soffbord i mitten så både dryck och tilltugg som bjuds på är inom räckhåll för alla.

Hur du inreder ett vardagsrum om du har öppen planlösning

En öppen planlösning i hemmet är väldigt populärt bland många. Fördelen är de öppna sambanden mellan sociala ytor och kök. Men ibland kanske du inte alls önskar att du hade det. Eller så har du svårt att veta hur du ska möblera. I ena sidan av rummet ställer du bord och stolar där du och din familj kan äta middagar och spela spel. Och vill du dela upp rummen utan att behöva smälla upp en vägg så rekommenderar vi att du köper en rumsavdelare eller skärmvägg. Du kan även ställa en bokhylla emellan som du inreder med lite trevliga böcker och andra föremål. Den andra sidan av rummet får vara den mysiga sidan med en bekväm soffa och några fåtöljer. Får du sen gäster och behöver lite större utrymme för bord och stolar är det bara att ta bort dessa rumsavdelare så länge.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar