fbpx

Hur du uppnår lantlig stugstil i ditt eget hem

by Redaktionen

Många drömmer om att bo lantligt i ett gulligt torp eller ett större lantligt hus. Den drömmen går inte att uppfylla för alla – men här få du i alla fall några förslag på hur du kan skapa en lantlig stil i ditt hem, rum för rum.

Bra lantlig stuginredning förmedlar mysighet, charm och rustik komfort. Oavsett var du bor kan den stilen uppnås med en genomtänkt användning av tryck och mönster, antika möbler, eklektiska tillbehör och pittoreska inslag från förr. Så här får du till stuglooken i alla rum i ditt hem.

Hall

Hallen är ofta hemmets dumpningsplats. Skapa ett perfekt lantligt inspirerat utrymme med en vackert utformad hängare för att hålla kappor, hattar och väskor ur vägen, och om du skaffar en med hylla kan du också hålla ordning på post och nycklar.

Vardagsrum

Välj en bekväm soffa med klassiska detaljer som böjda armstöd och en traditionell knapprygg, och lägg på mönstrade kuddar i liknande toner för att hålla utseendet sammanhållet. Den lantliga stilen bryr sig inte så mycket om smart förvaring, så ställ ut dina favoritföremål, böcker och tillbehör på öppna hyllor. Skapa en fridfull läshörna med en funktionell fåtölj och mjuk arbetsbelysning som kan justeras för enkel användning.

Kök

Köket är hemmets hjärta. Traditionella lantkök kan ha lågt i tak eller tunga takbjälkar, som behöver målas i ljusare vitt för att kompensera för det mörka. Men vill man få till en lantlig look i ett modernt kök så kan man tänka lite annorlunda. Djupa blåa färger eller skogsgrönt gör underverk tillsammans med porslin i naturfärg eller marmor. Använd öppna hyllor för kokböcker, häng upp kastruller i koppar eller klasar av färska örter och stapla vintage-porslin i ett vitrinskåp.

Badrum

Sittbadkar är synonymt med stugstil, trots allt är ett lyxigt bad ett måste efter en lång dag på landet. Investera i fluffiga handdukar, doftljus och vackra prydnadssaker för att skapa den ultimata fristaden, och använd rustika stegar och pallar för att förvara handdukar och tillbehör.

Sovrum

Det fina med stugstilen är man har många valmöjligheter när det kommer till tryck och mönster. Mönstrat tyg, fullt av lantligt inspirerade botaniska motiv ger karaktär när det används i överflöd i gardiner, mjuka möbler och på andra diverse klädslar. Välj en neutral bas-ton i dina mönster och ställ in enkla möbler i ljusa träslag och låt tillbehör som glasvaser och vintageskålar fullända looken.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar