fbpx

Inredningstrender 2021

by Redaktionen

Hur inreder vi år 2021? Efter ett 2020 med tumult och osäkerhet längtar vi efter det enkla, ombonade livet. Årets inredningstrender är i varma, balanserade färgskalor och naturmaterial. Material som textil, lera, sten och trä blandas med auktionsfynd. Här listar vi alla trenderna! 

Naturnära

I en tid då det är omöjligt att resa har skyndat på den naturnära trenden. Vi längtar efter det enkla livet och inspireras av harmoniska väggfärger i beige, vitt och grått. Grönt och blått som har varit de absolut trendigaste väggfärgerna minskar i popularitet, och nu ser vi även mer roströda och bruna nyanser – varma, jordiga färger som får oss att tänka på naturen i form av varma solnedgångar, lera och sten. 

Hemmet är även fyllt med mycket textilier, där kuddarna får vara i en brun nyans och mattorna i beige. Material som teddytyg syns på fåtöljer och kuddar. Trä, i olika nyanser, fungerar som kontrast till det mjuka, gulliga. 

Kul 80-talspasteller

För att krydda den naturnära trenden ser vi även underbart lekfulla pasteller. Lila och mint känns helrätt just nu, särskilt i blandning med den sobra färgskalan beige och vitt. Pastellerna syns på allt från accentfärger för att skaka om det harmonierande och avskalade, men även enstaka möbler, ljus och textilier. 

Nya vågen

Redan 2020 exploderade trenden med snäckor och andra dekorationer inspirerade från havet. Nu ser vi mer och mer från havet, nämligen vågmönstrat. 

Härliga hemmakontor

Hemmakontoret känns av förklarliga skäl helt rätt. Jugendskrivbord från auktionssajter har blivit extremt populära, ofta sedda tillsammans med en nätt böjträstol. Skrivbordet utsmyckas med vackra figuriner, pelargoner och vaser på fot. 

Hållbarhet och klassikerns uppsving 

Inom mode har det talats länge om “slow fashion” – ett tankesätt som handlar om att bli mer medveten och sträva efter eftertanke. Slow fashion är ett sätt att förhålla sig till mode, där kvalitet är viktigare än kvantitet. Nu börjar tankesättet även närma sig inredningsbranschen. Många möbeltillverkare har börjat producera gamla klassiker, ofta på ett mer hållbart sätt, samtidigt som många handlar klassiker på auktioner. 

Nu gäller det att plocka fram gamla favoriter, hitta nya på auktion och second hand. I sociala medier, framför allt Instagram, finns många spännande butiker med möbelklassiker och inredning över hela landet, där kan du göra riktiga fynd.

Grafiska anleten 

Den hetaste konsten just nu är posters med grafiska ansikten. Det har vi sett i många år, men nu känns det helrätt. Antingen väljer man klassiskt svartvitt eller i en häftig färg. Rost, beige eller grått är populärt just nu.

Terrazzo och färgglad komposit

Spännande material som terrazzo och färgglad komposit ses både på inredningsdetaljer och hela möbler, framför allt bord. Terrazzo är krossad marmor eller andra bergarter blandat med cement och får en mosaiklook. 

Svart som accentfärg

En helt ny trend för 2021 är svart som accentfärg. Det skapar ett vågat, kontrasterande intryck och syns på allt från bordsben till kuddar.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar