Så får du till en mysig känsla hemma – när du hyr i andrahand

by Redaktionen

Att inreda en lägenhet som du hyr i andra hand kan vara knepigt. Det är inte alltid man får sätta upp saker på väggarna eller måla om. Men självklart finns det saker du kan göra för att sätta din egen prägel på denHär kommer 6 stycken knep!

  1. Häng upp konst ändå

Du behöver inte använda spik och hammare för att sätta upp tavlor. Det finns många andra alternativ som inte lämnar märken på väggarna. Så se till att njuta av din egen konst! Och har din hyresvärd redan konst på väggarna (som inte faller dig i smaken) så kan du alltid byta ut tavlorna och förvara dem i ett förråd så länge.

  1. Mysiga mattor – för en ombonad känsla

Inget är mer hemtrevligt än en skön, mjuk matta. Mattor är därför ett måste. Se i varje fall till att du har en i vardagsrummet och en i sovrummet. Mattor kommer alltid att följa med dig var du än bor så det är värt investeringen. 

  1. Speglar – få in mer ljus

Om det finns ett rum i lägenheten som tenderar att kännas mörkt och dystert är det lätt fixat med hjälp av några speglar. Du behöver inte ens hänga upp dem (om du inte vill eller kan) utan luta dem helt enkelt mot väggen, styla dem ovanpå din byrå i sovrummet eller på bänken i hallen. De kommer att reflektera mycket ljus runt i rummet, speciellt om de ställs mitt emot ett fönster där naturligt ljus kan strömma igenom.

  1. Dela upp rummen om du inte är nöjd

Är planlösningen inte riktigt så som du vill ha det? Ja, att smälla upp nya väggar är ju inte ett alternativ. Dela av (större) rum genom att ställa upp bokhyllor. Du kan också placera större växter på piedestaler eller hänga upp fina gardiner som också kan fungera som rumsavdelare. Eller så kikar du in på IKEA, där finns tusen olika lösningar – så något borde passa dig. Har du tajt budget för nya möbler? Gå in på blocket eller åk till en stor second hand butik.

  1. Använd självhäftande tapet

Det finns särskilda självhäftande tapeter som du kan köpa om du inte kan måla eller klistra fast vanliga tapeter. Traditionellt tapetlim är svårt att få bort så de här avtagbara tapeterna går både snabbt att sätta upp och är smidiga att få ner, när du ska flytta ut. Så använd fantasin och hitta något som tilltalar dig. 

  1. Tyg på väggarna – skapa din egen konst

Om du inte känner dig manad att klistra upp en tapet så har vi ett annat alternativ till dig. Det kanske låter tokigt men det kan bli riktigt snyggt. Sätt upp tyg på väggarna. Leta upp ett vackert tyg och sätt upp det på väggen, antingen med stift, självhäftande krokar eller om du har möjlighet med små spikar. Här är det enbart fantasin som sätter gränser men det kan vara allt ifrån en matta eller en duk. Har du en ram utan innehåll hemma? Varför inte sätta en vacker tygbit i eller en snygg pappkasse – och vips så har du skapat dig en egen tavla. Försök skapa en kontrast mot färgen på väggen, detta kommer att ge rummet ett riktigt lyft. Lite samma effekt som om du hade målat om hela väggen (men det går ju oftast inte när man hyr av någon).

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar