fbpx

Naturnära och hållbart är inredningstrenderna på våren 2020

by Redaktionen

Naturen fortsätter att inspirera även denna säsong. Inred med material som trä, sten och linne för en lugn och harmonisk känsla. Välkomna jordiga toner i inredningen! En palett i brun, offwhite och beige ger värme till varje rum.

Inredningstrenderna följer dagens tanke om hållbarhet

Många av inredningsdetaljer är sådana vi har redan sett, mycket tack vare att allt fler tänker mer hållbart och att trenderna är något långsammare nu, jämfört med tidigare. Något nytt kommer 2020 dock med säkerhet också att bjuda på.

Förvaring är i fokus i vår och det finns både dekorativa askar, handgjorda korgar och nya möbler som gör förvaringen lite enklare och snyggare – oavsett om man vill gömma eller visa upp sina föremål.

Vad är det som gömmer sig i äpplet gjort av trä?

Vårens färger skapar lugn och harmoni i vardagen

Färgerna i vårens kollektion är milda och naturnära, men det finns även kontraster med kulörer från djupare färgskalor. Detaljer i avvikande färger bryter av det naturnära off-white och nyanser av ljusbrunt som annars dominerar vårens inredningstrend.

Hållbarhet och tidlöshet behöver inte vara synonymt med monokromt eller beige. För många innebär det snarare att våga inreda med sina favoritmönster och göra hemmet personligt genom att mixa olika mönster efter eget tycke och smak. 

Grönt är skönt i vår

Gröna toner tar nu plats, oavsett om det är köket, väggarna eller inredningsdetaljerna som målas om. Det gröna finns dessutom i en mängd olika nyanser, från ljust mintgrönt via dämpat grågrönt till poppiga varianter och djupt skogsgrönt. Grönskan syns i både växter och i prints på textilier, även i porslin och är en fin färg att addera till dukningen. De gröna inslagen i inredningen går snyggt ihop med naturmaterialen.

Korgar i naturmaterial passar i hemmets alla rum.

Rustik touch av flätat sjögräs

De flätade naturmaterialen syns i lampskärmar, småförvaring och blomkrukor. Naturmaterial är en självklar del av inredningen i dag. Flätat sjögräs, bambu, rotting, jute, bananfiber och poppel är alla material som syns i vår. Flätade naturmaterial ger en mjuk touch även i köket. 

Inspirationen för övrigt kommer i mångt och mycket från naturen och vi ser både växter, gröna färgklickar samt flera olika tryck med blommor och blad.

Cirklar är en stor trend just nu. Investera i skulpturer, brickor och detaljer i runda former.

Mönster ger inredningen ett lyft

Mönster är inne igen, gärna det också med inspiration från naturen. Samma mönster kan synas i allt från prydnadskuddar till tapeter – och allra helst ska de stylas tillsammans. Det är också populärt att mixa randigt med blommigt men i samma färgtoner. 

Blanda mönster och motiv för att skapa blickfång i inredningen! Skapa vintagekänsla med vackra blommönster och dämpade färger i sovrummet. Med mönster skapar du ett mycket personligt hem.

Mönstrat, natur och grönt på tapeten i barnrummet.

Mer ljus

Flera fina lampor i rummet lyser upp hemmet lite extra under den mörka vårvintern. Art déco-känsla och mässing, som gifter sig vackert med naturmaterial och sätter bokstavlig guldkant på inredningen, syns som tak-, bords- och golvlampor.

Året är ungt

När 2020 kommit ordentligt i gång kommer vi att se mer av inredningsidéer som dyker upp, men basen är härmed lagd.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar