fbpx

Inred med asiatiska möbler

by Redaktionen

Asiatiskt mode och asiatisk mat har länge varit i ropet i Sverige, men på senare år har svenskarna även fått upp ögonen för asiatisk inredning. När vi i västvärlden talar om asiatisk inredning så syftar vi oftast på japanska och kinesiska möbler. I Japan och Kina fokuserar man på att skapa harmoniska hem, och den här typen av inredning går väldigt bra ihop med skandinaviska möbler. På webbsidor som Möbelkungen, Möbelbazaren och Asia Furniture kan du hitta TV-bänkar, bord, skänkar och indiska dörrar som kommer förvandla ditt hem på nolltid.

Asiatiska TV-bänkar

Asiatiska TV-möbler är oftast stilrena och färggranna på en och samma gång. De har dessutom den stora fördelen att vara något högre än de flesta skandinaviska TV-bänkar. Hos Möbelkungen och Asia Furniture hittar du TV-möbler i fantastiska turkosa och röda nyanser, men det finns även mer diskreta alternativ i vitt eller svart. De flesta är handtillverkade med vackra beslag och patinerade kanter som bidrar till en äkta asiatisk finish. Beställer du den här typen av möbler så behöver du aldrig sätta ihop dem själv då de kommer färdigmonterade i kartong.

Soffbord

Ditt vardagsrum kommer få ett rejält lyft om du beställer hem ett asiatiskt soffbord. Hos Möbelkungen finner du det eleganta bordet Kanz Vit Diam som har en vit bordsskiva och en originell underdel i metall. Är du på jakt efter ett mindre bord så kan du ta dig en titt på Soffbord Ningbo Opium som är tillverkad av massivt pinjeträ. Även dessa möbler anländer färdigmonterade till ditt hem.

Skänkar

Älskar du skänkar så är det en mycket god idé att satsa på asiatiska varianter. Asia Furniture har en uppsjö av spännande modeller i olika material, och du kan både köpa nytt och begagnat. Här kan du välja mellan antika, koreanska byråer och Asia Furnitures egentillverkade skänkar som skapats enligt kinesisk hantverkstradition.

Indiska dörrar

Vill du ha något riktigt unikt i ditt hem så kan du med fördel lägga dina pengar på en antik indisk dörr. De här dörrarna hittar du hos Möbelbazaren, och priset brukar ligga på 3 000 – 15 000 kr. Antika indiska dörrar är ofta fulla av färg och udda mönster men det finns även helvita varianter. Dörrarna är oerhört tunga och kräver flera personer vid hämtning, men känner du att det är värt besväret så är du på väg att skaffa dig något av det charmigaste som någonsin kommer äntra ditt hem.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar