fbpx

Hur du får ditt hem att se lyxigt ut – trots en liten budget

by Redaktionen

Sugen på att ge ditt hem en lyxig makeover – men vill samtidigt inte investera en massa pengar? Oroa dig inte! Lyckligtvis finns det sätt att få ett hem att se lyxigt och sofistikerat ut, utan att det behöver kosta dig en hel förmögenhet. Med några få justeringar kan du förverkliga detta. Prova några av tipsen på den här listan för att komma i gång!

Blanda textilier

En soffa, stol, kuddar och gardiner som alla är i liknande tyg, struktur eller färg får ett rum att falla platt. Vet du med dig att dina kuddar är rätt intetsägande – byt ut dem mot andra i olika texturer och storlekar för att lägga till en extra dimension. Du behöver inte älska färg för att få till en lyxig känsla – tvärtom – men försök ändå att lägga till några få nyanser som en liten variation av de neutrala färgerna du redan har. En ljus senapsfärg, en dammig rosa eller ljus lavendel är lyxigt med diskret.

Uppgradera skåp

Detta har du säkert hört förut – och av goda skäl. Att byta ut köksskåp av standardmodell i kök och badrum till något mer modernt och personligare kommer omedelbart förändra känslan i ditt hem. Välj knoppar av metall eller guld – det kan räcka långt. Eller byt ut en liten standardblandare i badrummet eller i köket, till en lite större med 2-grepp för en lyxigare känsla.

Lura ögat med gardiner

Många lyxiga och dyra hem har högt i tak med häpnadsväckande ljusinsläpp. Det går omöjligen att få ett högre tak – men det går att lura ögat till att få rummet att se rymligare ut. Häng din gardin så högt och nära taket som möjligt. Satsa på ljusa skira gardiner (av god kvalité) för att få ut det mesta av det lilla ljus som kommer in.

Matchande behållare

Att satsa på matchande behållare i exempelvis badrummet är verkligen en hit! I stället för att ha tvålen i sin vanliga pump så köper du en snyggare som du häller över i. Matcha tvålpumpen med tandborstglas och andra behållare som du exempelvis förvarar bomullstussar, tamponger och tops i.  Det kommer kännas lyxigt och nästan som att du befinner dig på ett hotell.

Investera i två större konstverk

I stället för att köpa flera små konstverk (som lätt kan bli plottrigt och ogenomtänkt) investera i en eller två stora konstverk. Om det är en större tavla, skulptur eller annat föremål spelar egentligen ingen större roll. Ditt hem kommer genast kännas lyxigare och mer genomtänkt. 

Lager av olika texturer och material

Att klä sig lager på lager kan (om man gör på rätt sätt) se otroligt lyxigt och väldressat ut. Precis på samma sätt, kan olika material och texturer i ett hem få inredningen att se lyxigare ut. Så var inte rädd att lägga till en fuskpäls på din sammetssoffa.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar