fbpx

Bra sätt att använda konst för att styla ditt hem

by Redaktionen

Konsten har en otrolig förmåga att förvandla ett rum. Det finns många sätt som du kan visa konst i ditt hem och för att inspirera dig till detta har vi här delat med oss av de bästa sätten att använda konst för att styla ditt hem.

Ett stort konstverk

Ibland behöver du bara ett stort konstverk. En poster eller en maffig tavla – det finns mycket att välja bland. Vill du vara lite unik kan du välja ett foto som du själv har tagit och framkalla det i en fotoaffär och rama in i en snygg ram.

Låt konsten spegla dig

Det här är inte så komplicerat som det låter. Välj helt enkelt konstverk som speglar något du vill förmedla eller har en kärlek till. Kanske älskar du musik, matlagning eller djur? Välj verk och konststilar som talar till dig och din personlighet. Hitta konst som du dras till och som får dig att må bra. Det är lätt att man bara väljer konst utifrån olika trender på instagram eller andra sociala medier.

Utnyttja dina tomma utrymmen för konsten

Många av oss har konstiga hörn, väggar eller andra utrymmen i våra hem. Att lämna dem tomma kan oftast förstärka dess egenheter. Så vi rekommenderar att du omfamnar dessa utrymmen genom att hänga upp en tavla eller fronta en skulptur. Oavsett vad du väljer så kommer den udda platsen i fortsättningen ge mycket glädje och liv i ditt hem.

Skapa en gallerivägg

Den här idén är nog rätt vanlig men det är en bra idé. Blanda olika konstverk och häng på en vägg. Tricket till en bra gallerivägg är planering, till exempel kan du välja ut en färg, ett mönster eller något annat som ska finnas på alla tavlor – för att få en röd tråd. Tavlorna behöver inte likna varandra till 100% men försök hitta en gemensam nämnare.

Låt tavlan luta

Du kanske inte har möjlighet att hänga upp tavlor på väggarna – var bara lugn! Faktum är att det ofta ser bra, om än lite bättre ut, att luta tavlor mot en vägg. Testa och se själv! 

Placera konst och föremål på hyllor…

Ett liknande koncept som förra idén är att ställa konst på hyllor. Ställ en fin krukväxt, stapla fina kataloger, sätt en liten prydnadsvas eller något annat fint föremål som kan pryda hyllorna i din bokhylla exempelvis.

…och tänk utanför ramarna

När vi tänker ordet ”konst” är det lätt att en tavla ploppar upp i huvudet på en. Men det finns så mycket mer som ”klassas” som konst! Inred ditt hem med andra väggdekorationer, skulpturer, figuriner, lerkrukor, vaser och fina böcker. Listan kan göras lång. Var kreativ och leta efter olika sätt du kan använda konst för att styla ditt hem.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar