fbpx

10 inredningsbloggar du inte får missa

by Redaktionen

Inredning är ett populärt ämne både för bloggar och i sociala medier. Internet svämmar över av härliga tips till hemmet. Vi har samlat inredningsbloggar som är populära just nu och som sinsemellan har olika infallsvinklar i ämnet.

1. Trendenser – Sveriges äldsta inredningsblogg

Trendenser, som grundades redan i september 2005, är en av Nordens största ämnesbloggar om inredning. Den uppdateras dagligen med nyheter, inspiration och trendrapporter som berör skandinavisk design och livet i hemmet. Bloggen skrivs av Frida Ramstedt.

2. Bloggen för hemmafixare

Hemmafix av Monica Karlstein är en inredningsblogg med fokus på DIY, hemmafix och renovering. Hemmafix är en av Sveriges absolut största bloggar i ämnet.

3. Husligheter med smarta tips och fakta

Husligheter handlar om allt som rör våra hem – med hållbarhet i fokus. Såväl inredningsknep, fiffiga lösningar och vackra hem som materialval, loppistips och klimatsmart inspiration ryms i denna blogg av Maria Soxbo. 

4. Inredningshjälpen – inredning, design och trender

Inredningshjälpen är en inredningsblogg som funnits sedan 2012 och drivs av Anette Gustafsson Greiff, inredningsbloggaren som vurmar för god och hållbar design och personlig inredningsstil. Styling, trendspaningar, guldkantad vardag, lite resor och mat.

5. 34 kvadrat – inredning och mode

På bloggen 34 kvadrat hittar du bl.a. inspiration om hur du inreder ett litet boende med så kallade compact living-tips. Emelie Ekman skriver bloggen.

6. Add Simplicity – inspirerad av feng shui

Add Simplicity drivs av Jannice Wistrand. Detta är en blogg med inriktning på inredning i kombination med feng shui. Bloggen blev framröstad till Årets inredningsblogg i Elle Decoration Swedish Design Awards 2017.

7. Fyra årstider – mitt liv på landet

Fotografen Anne-Charlotte Andersson, som driver inredningsbloggen Fyra årstider, dokumenterar sin vardag i både bild och text och bjuder på häftig inspiration. Bloggen är en av Sveriges största inom hus & hem.

8. Underbara Clara med brett utbud

På en av Sveriges största bloggar, Underbaraclara, skriver Clara Lidström om bland annat inredning, bakning och mat. Clara är också känd från SVT och Sveriges Radio där hon medverkat som nyhetsspanare och paneldeltagare. Vidare har hon skrivit ett flertal böcker, exempelvis “Kalas: Steg för steg” och “Gör det själv: Pyssel, tips och tillbehör”.

9. Seventeen doors

Ulrika Randel bor i en lägenhet med 17 dörrar, därav kommer namnet Seventeen doors. Här hittar du bland annat inredningsinspiration och tips på litteratur om livsstil, som resor, mode, familjeliv och trädgård. Hon älskar den skandinaviska estetiken i kombination med bohemiska inslag.

10. An interior affair – Do It Yourself

Inredningsbloggaren Lovisa Häger delar i An Interior Affair bl. a. med sig av sitt intresse för lampor (göra, köpa, beundra), hur hon förvandlar ett gäng vaser till ett soffbord och berättar varför man faktiskt kan använda orden ‘DIY’ och ‘design’ i samma mening. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar