Inred i vårens färger

by Redaktionen

Våren närmar sig med stormsteg och i år känns det extra härligt med ett nytt år efter en kämpig tid med social distansering och restriktioner. Ett nytt år innebär också nya inredningstrender och färger. Vi har tagit en titt på hur trendsättare vill att vi ska inreda 2021, vilka material och färger som är heta och vad man ska tänka på för att skapa harmoni och trivsel i hemmet.

Färger som inger lugn

Med tanke på allt som händer i världen är det kanske inte så konstigt att färgerna som sticker ut 2021 är färger som inger lugn och harmoni. Vi vill komma hem till ett tryggt och harmoniskt hem och lämna kaoset utanför. Beige fortsätter att vara en trendton. Förra året var det lite mer gråbeige som gällde och nu drar de beiga tonerna istället mot det bruna hållet. Mixa gärna olika nyanser av beige och bryt av med inredningsdetaljer i svart och guld.

Dröm dig bort till havet

En annan trendfärg som kommer 2021 är det stillsamt blåa. De blåa tonerna bryter snyggt av mot det beiga och blir en påminnelse om himmel och hav. Även lavendellila är populärt och för tankarna till lavendelfälten i franska Provence. Och vem vet, med vaccinering kanske man snart kan åka till de väldoftande fälten på riktigt. Tills dess får vi drömma oss bort med detaljer i den ljuva, lila färgen. Har du en beige soffan kan den med fördel piffas upp med kuddar och plädar i ljust lila.

Nu kommer solen

När våren kommer tittar också solen fram. Det syns även i inredningstrenderna för 2021 där gult har poppat upp som en trendfärg. Nu behöver vi verkligen hopp om ljusare tider, så vad passar bättre än en härligt gul inredningsdetalj eller möbel. Det blir man glad av.

Mixa material

I år ska man mixa och matcha olika material. De beiga, blåa och lila tonerna på soffa, överkast och textilier passar bra med rustika möbler i mörkt trä. Metall bryter också av fint, så testa att föra in inredningsdetaljer och lampor i guld och silver. Även vit marmor är hett, så varför inte ha ett rustikt soffbord i något mörkt träslag med en vit marmorskiva som matchar den beiga soffan och de havsblå kuddarna perfekt. Prova dig fram och tänk på solen, havet, lugnet och hoppet om en ljusare framtid.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar