Fynda på auktion: Vårens bästa fynd

by Redaktionen

Intresset för auktioner är oerhört stort. Och det är inte konstigt! Spännande möbler och inredning som har en historia och dessutom är det bättre för miljön. Vissa saker har blivit mycket dyrare, tack vare att det blir så populärt med auktion – men det finns fortfarande saker att fynda. 

Hur ska man tänka?

Våga ha is i magen. Börja buda ganska sent mot auktionens slut, då budgivning kan trissa upp priset. Det är också större chans att vinna hela auktionen om du bara håller ut lite.

Letar du efter något särskilt på onlineauktionerna? Kom ihåg att man kan skapa en bevakning så slipper du gå in och kolla efter det du letar efter varje dag. Då får man ett meddelande på mejlen när auktionshuset har lagt ut en annons. 

Tenn fortsätter vara populärt

Materialet tenn har fått sig ett rejält uppsving de senaste åren. Det verkar inte finnas ett slut, just nu åtminstone. På flera onlineauktioner går det fortfarande att fynda – även om det börjar bli svårt. 

Inredning från Svenskt Tenn har blivit mycket populärt, och på auktionssajterna kostar det ofta mer än vad det gör i butik. Så kom ihåg att jämföra priser om du är ute efter att fynda. 

Mysiga mattor

Det allra bästa fyndet på auktioner är alltid mattor. De är betydligt billigare än nyproduktion och ofta betydligt snyggare. Köp en billigare matta på auktion och unna dig en mattvätt för att det ska kännas fräscht. 

Vackra serviser i glas

Här går det att fynda! Många glasserviser går för under utropspriset just nu. Funderar du på att sälja vidare gäller samma princip – glas blir ofta ganska billigt. Det finns även mycket karaffer och glaskonstverk ute på marknaden. 

Porslin

Porslin går fortfarande att fynda så länge det inte är några av de mest populära serviserna, exempelvis Musselmalet från Royal Copenhagen. Leta efter något som du tycker om och som kan användas om och om igen. 

Småbord

Sidobord, skrivbord och vardagsrumsbord är något att hålla utkik efter. Ofta finns det många av borden och de är perfekta att fynda på auktion – många av småmöblerna kostar ofta mindre än i stora möbelvaruhus. Köp gärna något i ett gediget träslag och fint hantverk så håller det länge. 

Grafik

Nu är tillfälle att köpa konst: tryck, etsningar och litografier är ofta betydligt billigare än oljemålningar. Leta efter en konstnär du tycker om och håll utkik efter ett motiv du gillar. 

Lampor 

Många väljer att köpa lampor och belysning på auktion. Ofta blir priserna ganska bra och det finns en hel uppsjö av snygga lampor i massor av olika stilar. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar