fbpx

9 gör-det-själv-projekt för att uppdatera ditt hems inredning

by Redaktionen

Att uppgradera inredningen i sitt hem kan vara en rolig och givande upplevelse – men det kan också bli väldigt dyrt. Det finns dock massor av gör-det-själv-projekt som kan hjälpa dig att ge ditt hem ett fräscht nytt utseende utan att då behöver tömma bankkontot helt. I den här artikeln kommer vi att utforska 10 projekt du kan göra själv för att förnya din inredning.

Måla om ett rum

Att måla om i ett rum är ett av de enklaste och mest effektiva sätten att uppdatera ditt hem. Välj en färg som kompletterar dina möbler och tillbehör och skapa kanske en accentvägg för att lägga till intresse och djup till rummet.

Skapa en gallerivägg

En gallerivägg är ett bra sätt att visa upp dina favoritfoton och konstverk. Välj en vägg i ditt hem och häng upp en mängd olika ramar, konstverk och foton för att skapa något visuellt tilltalande som också speglar vem du är och vad du och din familj gillar.

Lackera eller måla om möbler

Att måla om gamla möbler kan blåsa nytt liv i dem och ge rummet ett helt nytt utseende. Slipa ner gammal färg eller bets och måla på ett nytt lager för att skapa ett fräscht nytt utseende.

Bygg en egen sänggavel

Sänggavlar är snygga och ger sovrummet en mer ombonad karaktär – men de är ofta oförståeligt dyra. En egengjord sänggavel kan då vara ett bra sätt att lägga till personlighet och stil till ditt sovrum. Använd återvunnet trä eller andra material för att skapa en unik och personlig sänggavel.

Uppdatera köksskåpen

Att byta ut luckorna på dina köksskåp (och andra) är en snabb och enkel uppdatering. Välj en leverantör som passar dina befintliga skåp så att det blir lättmonterat. Sen kan du fritt välja vilken stil du vill uppdatera till, en modern eller en mer vintage touch kanske?

Gör en egen matta

Precis som med sänggavlar så brukar snygga mattor kosta rejält med pengar. En gör-det-själv-matta kan då istället vara svaret på hur du adderar färg och struktur till ett rum. Använd tyg eller andra material för att skapa en anpassad matta som kompletterar din inredning.

Uppdatera belysningen

Att uppdatera dina armaturer kommer lägga till stil och finess i de rum du väljer. Välj armaturer som kompletterar din inredning och sätter en rätt touch till ditt utrymme. Välj också belsyning som du kan montera själv. Vissa typer kräver att man anlitar en elektriker.

Nya gardiner

Gardiner är inte speciellt svåra att sy till själv. När du gör dem själv så kan du dessutom välja själv exakt hur du vill att de ska se ut. Vilken typ och vilket material som passar avgör du. Rätt väl kommer lyfta rummet och antigen släppa in mycket ljus och göra rummet luftigt och lätt, eller skapa avskildhet och en högre ”mysfaktor”. Använd tyg, gardiner eller nyanser för att skapa en anpassad stil som passar din inredning och stil.

Sätt upp till hyllor

Att montera hyllor är ett bra sätt att visa dina favoritsaker och inredningsföremål samt hålla bättre ordning. Använd återvunnet trä eller andra material för att skapa en skräddarsydd och personlig hylla.

Sammanfattningsvis behöver det inte vara dyrt eller komplicerat att uppdatera hemmets inredning. Med dessa 9 projekt kan du ge ditt hem ett fräscht nytt utseende samtidigt som du håller i pengarna. Välj projekt som kompletterar din stil och ha kul när du skapar din personliga inredning till ett hem som du älskar.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar