fbpx

5 sätt att förbättra ditt hem exteriört

by Redaktionen

Hur ditt hus ser ut ifrån trottoaren är det första intrycket som människor får av ditt hem. Det är det som gör att ditt hem sticker ut från resten av husen i ditt kvarter och det som gör om ditt hus verkar mysigt och välskött. Det kan verka ytligt men denna ”Curb appeal” kommer i hög grad påverka ditt hems värde och kan göra det mer tilltalande för potentiella köpare. I den här artikeln kommer vi att utforska 5 sätt att förbättra ditt hems exteriör och första intryck.

Trädgården

Att ha en välskött och vacker trädgård innebär såklart en del jobb, men det är i alla fall ett av de bästa sätten att förbättra ett första intryck. Fundera på hur du skulle kunna plantera blommor, buskar eller träd i din trädgård för att förbättra intrycket. En välskött gräsmatta bidrar också mycket till detta första intryck. Se till att hålla din gräsmatta välklippt, kantad och ogräsfri. Att lägga på kompost eller andra marktäckare på dina rabatter lägger också till färg och struktur till din trädgård och får den att se mer välskött ut.

Måla om

Att måla om fasaden kan dramatiskt förbättra ditt hems utseende och attraktivitet. Välj en färg som kompletterar arkitekturen i ditt hem och det omgivande grannskapet. Överväg att måla din ytterdörr i en annan djärv färg för att skapa en avbrytande detalj som adderar visuellt intresse till ditt hus. Se till att välja högkvalitativ färg som tål väder och vind och håller i flera år.

Belysning

Att montera utomhusbelysning kommer skapa en varm och inbjudande atmosfär, fundera på att sätta upp belysning på din veranda, uppfart och kanske också i trädgården? Belysning driven av solceller är ett miljövänligt och prisvärt alternativ som inte heller kräver några kablar eller installation. Om du vill ha mer kontroll över din utomhusbelysning så går det att installera ett programmerbart belysningssystem som kan styras från din smartphone.

Entrén

Din entré är det första folk ser när de närmar sig ditt hem. Att ställa dit lite möbler och andra detaljer kommer skapa en välkomnande och inbjudande atmosfär. Har du en mer verandaliknande entré? Då kan du även ställa dit en hammock eller gungstolar för en mysig känsla. Lägg till några krukväxter och en vacker dörrmatta så har du nått långt i att skapa en välkomnande entré

Fönster och dörrar

Att byta ut dina fönster och dörrar kan avsevärt förbättra ditt hem exteriört. Överväg att uppgradera till energieffektiva fönster och dörrar som kan spara pengar på din elräkning samtidigt som du ökar ditt hems värde. Välj fönster och dörrar som kompletterar stilen och arkitekturen i ditt hem. Att montera upp fönsterluckor eller fönsterlådor kan också öka ditt hems charm.

Att förbättra ditt hem exteriört och se till att förbipasserande och besökare möts av ett trevligt och välskött hem kommer avsevärt förbättra ditt hems värde. Genom att använda dessa 5 tips kan du få ditt hem att sticka ut och skapa en välkomnande och inbjudande atmosfär för din familj och gäster.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar