8 idéer om hur du kan inreda ett tomt hörn i vardagsrummet

by Redaktionen

Har du ett hörn i vardagsrummet som stor tomt och som du vill ge lite extra kärlek? Här listar vi 8 idéer som både är snygga och användbara. 

Möblera om

Innan du springer iväg och köper och lägger till olika föremål kan du börja med att ordna om möblerna i rummet. Du kanske inser att du inte alls, eller bara behöver lägga till något litet i utrymmet.

Inomhusväxter

Växter är ett enkelt sätt att få in liv i ett rums tomma hörn. Här kan du välja växt efter smak och tycke men växter som monstera är snyggt och även lättskött. Ställ växten på en fin piedestal eller en stol. Vill du ha det lite mer pampigt så tycker vi att du borde investera i en större växt som exempelvis en guldpalm eller ett citrusträd. Det här är nog det enklaste, snabbaste och billigaste sättet att bli av med det tråkiga tomma hörnet i vardagsrummet.

En stor golvlampa

Med hjälp av en golvlampa kan du enkelt fylla ett tomt utrymme. Det är inte bara snyggt och skapar en annan dimension i rummet utan även praktiskt – ställ den nära soffan och du har fått en bra läshörna. 

Spegel

Häng en vacker spegel på väggen eller ställ en spegel i ett tomt hörn. Detta kan i sin tur ge en illusion av mer rymd i rummet genom att spegeln reflekterar tillbaka föremål och ljus tillbaks in i rummet. Det här är en bra idé om du vill prova något nytt och kreativt.

Konstverk

Om du föredrar att lämna golvytan tom kan du istället välja att dekorera väggen. Att ha stora konstverk kan dra uppmärksamhet bort från det tomma utrymmet i och med att ögonen istället dras till det vackra konstverket på väggen. 

Bokhylla

Överväg att placera en bokhylla i det tomma hörnet. Du kan satsa på de vanliga höga bokhyllorna eller så kan du använda en lite mindre bokhylla. Allt lite beroende på storleken och formen på det tomma utrymmet.  

Dekorativa vägghyllor

Här är ett annat alternativ om det tomma utrymmet i vardagsrummet är i ett hörn eller en sida av rummet. Montera några mindre dekorativa vägghyllor. Här kan du ställa upp olika typer av samlingar eller föremål som du tycker om (och ännu inte hittat någon plats för).

En sittpuff 

För mindre, tomma utrymmen kan du välja att placera en stol, sittpuff eller en större kudde – lite beroende på hur det matchar din nuvarande inredning. Detta kommer få rummet att se mer ombonat ut samtidigt som det fyller en praktisk funktion i och med att det ger extra sittplatser i vardagsrummet. 

Slutligen

Vi hoppas att du fått lite mer inspiration till hur du kan förvandla ditt tråkiga tomma utrymme i vardagsrummet. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar