5 misstag som får ditt kök att se mindre ut

by Redaktionen

Köket är hemmets hjärta. Det är där vi samlas för att laga mat, njuta av en kopp kaffe och samla familj och vänner. Vissa kök kan vara små i storleken – men det betyder inte att de måste kännas för små eller röriga. Faktum är att det finns vissa saker som faktiskt kan få ditt kök att se ännu mindre ut. Här är några vanliga misstag som du bör undvika:

Brist på belysning: Belysning spelar en avgörande roll för att få alla utrymmen att kännas större och ljusare. Ett svagt upplyst kök kan få utrymmet att kännas mindre och trångt. För att undvika detta misstag är det viktigt att se till att ditt kök har gott om belysning. Du kan välja naturligt ljus genom att sätta in större fönster alternativ ta bort gardinerna om du har sådana. Eller så kan du lägga till fler artificiella ljuskällor som taklampor eller belysning under skåp.

Röriga bänkskivor: När det kommer till ett litet kök, spelar varje centimeter av bänkytan roll. Belamrade bänkskivor kan få ett kök att kännas litet och trångt. För att undvika detta misstag – håll ytorna så fria som möjligt. Förvara ofta använda föremål i skåp eller lådor och utnyttja vertikalt utrymme genom att installera hyllor eller hängande ställ för knivar, grytor, stekpannor och redskap.

För mycket mörka färger: Mörka färger kan få ett utrymme att kännas mindre och mer instängt. Även om mörka skåp eller bänkskivor kan verka stilrena och moderna kan de få ditt kök att kännas mycket mindre. Satsa i stället på ljusare färger som vitt eller ljusgrått för att få ditt kök att kännas mer öppet och rymligt.

Ingen förvaring: Brist på förvaringslösningar kan leda till röriga bänkskivor och överfulla skåp. Överväg att installera utdragbara skafferihyllor, hörnskåp eller hängande ställningar för att maximera lagringsutrymmet och på så sätt hålla ditt kök organiserat.

Klumpiga köksstolar: Stolar tar väldigt mycket plats! Har du ett väldigt litet kök med en liten matplats är ett tips att antingen bara ha klappstolar (som tar mindre plats) eller komplettera med dessa klappstolar när du får lite extra gäster. Dessa stolar kan du enkelt ställa bakom en dörr eller i ett förråd när de inte används – samtidigt som du får mer utrymme i köket för mingel! 

Genom att undvika dessa vanliga misstag kan du skapa ett funktionellt och vackert kök även om det är litet. Med rätt designval kan ditt kök bli välkomnande och inbjudande för alla typer av matlagning och middagsbjudningar.  

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar