10 somriga inredningsidéer

by Redaktionen

Sommaren är äntligen här och då är det också dags att uppdatera sitt hem så den får en somrig känsla. Se hur du inreder ditt hem för sommaren med vackra dekorativa accenter! Här har du några sommarinredningsidéer som gör ditt hem ljusare under de kommande varma sommarmånaderna.

  • Skaffa en dagbädd

Dagbädden är en perfekt möbel att ha i ett vardagsrum – speciellt under varma sommardagar. Lägg till några ljusa fräscha kuddar och nu har du en skön plats att vila dig på.

  • Sätt upp en hängmatta inomhus

Det finns ingen anledning att inte ha en hängmatta inomhus. Om du har möjlighet att hänga upp den såklart. Detta förvandlar omedelbart vardagsrummet till en härlig avkopplingszon.

  • Skapa en konstnärlig sandsamling

Har du några glasflaskor eller burkar som inte används? Då har vi en idé till dig som också kan vara roligt för barnen. Fyll behållarna med sand eller snäckor från alla de olika platserna som du besöker under sommaren. Märk varje flaska med plats och datum och placera alla flaskor på en hylla.

  • Naturliga detaljer

Naturliga material och intressanta texturer ger en avslappnad atmosfär. En vävd korg har många användningsområden. Använd den till att lägga tidningar, extra kuddar, ved, filtar eller barnleksaker i. Eller byt ut och ha som kruka till din inomhusväxt.

  • Öppna upp rummen

Håll ditt hem luftigt genom att ta bort en dörr eller två. Dörrar går oftast lätt att bara haka av och haka på. Häng upp ett myggnät eller skira gardiner istället för en mer tropisk look.

  • Somriga accessoarer

Stråhattar, färgglada väskor och sjalar. Häng upp allt som är färgglatt och förknippas med sommar på krokarna i din hall.

  • Byt ut sängkläder

Byt ut dina tunga, mörka sängkläder mot linnelakan istället. Detta skapar genast en luftigare look och känsla. Vi rekommenderar att du väljer neutrala ljusa färger. 

  • Citrus

Hur enkelt det än kan låta, kan inredning med en skål med citrusfrukter göra underverk för att få ett helt rum att kännas ljusare och somrigare. Välj en ljus skål eller ett stort uppläggningsfat och alternera med apelsin, grapefrukt, citron och lime.

  • Dekorativa skålar

Fyll skålar med vatten och lägg i färska blommor för visuell njutning. Här kan du verkligen lägga till en somrig färgklick till ditt rum genom att välja olika blommor i flera olika färger.  

  • Coffetable-books

Investera i några nya böcker som du kan lägga på ditt vardagsrumsbord. Välj något du tycker om eller vill lära dig mer av – eller så väljer du helt enkelt bara böcker med vackra, somriga omslag. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar