fbpx

12 mysiga sätt att få familjen att spendera mer kvalitetstid tillsammans i höstmörkret

by Redaktionen

Hösten är den perfekta tiden att dra nytta av mysiga stunder med familjen när dagarna blir kortare och kvällarna blir mörkare. För att skapa minnen och uppmuntra barn och vuxna att koppla bort skärmar och teknik har vi samlat aktiviteter som kommer att hjälpa er att spendera mer kvalitetstid tillsammans under höstmånaderna.

Picknick i naturen
Ta med er en filt och en korg fylld med höstiga godsaker för en picknick i skogen eller parken. Dela med er av favoriträtter och njut av naturens skönhet.

Familjebokklubb
Starta en familjebokklubb där varje familjemedlem väljer en bok och ni läser och diskuterar den tillsammans. Detta främjar läsning och skapar samtalsämnen.

Utforskning i naturen
Gå ut på en vandring och upptäck naturens underverk. Titta efter fåglar, småkryp och trädens skiftande färger.

Familjepyssel
Skapa egna höstdekorationer, målningar eller hantverk som familjen kan göra tillsammans. Häng sen upp era kreationer i hemmet för extra känsla.

Brädspelskväll
Samla runt köksbordet och spela era favorit brädspel tillsammans. Brädspel främjar samarbete och tävling på ett roligt sätt.

Museumäventyr
Planera en dagsutflykt till ett museum som passar familjens intressen. Besök konstgallerier, vetenskapsmuseer, historiska utställningar eller barnvänliga museer. Diskutera och utforska utställningarna tillsammans.

Baka tillsammans
Baka höstiga bakverk som till exempel en äppelpaj tillsammans. Barnen kan hjälpa till med att mäta och blanda ingredienser.

Skattjakt
Gör en skattjakt i trädgården med ledtrådar och gömda priser. Detta är en rolig och spännande aktivitet för alla åldrar.

Stjärnskådning
När kvällarna blir mörka, ta med teleskopet eller kikaren ut och betrakta stjärnorna och planeterna på himlen. Lär er om astronomi tillsammans.

Aktiviteter för de med lite äldre barn

Höstsportdag
Organisera en dag med olika utomhusaktiviteter som fotboll, frisbee eller badminton. Låt de äldre barnen välja sina favoritsporter och utmana varandra.

Trädgårdsodling
Skapa en familjetradition av att odla egna grönsaker eller blommor i trädgården. Äldre barn kan ta ansvar för att plantera och sköta sina egna växter.

Matlagningsutmaning
Utmana familjemedlemmarna, inklusive de äldre barnen, att laga egna maträtter eller efterrätter och tävla om vem som skapar den mest läckra höstmåltiden.

Familjens historieafton
Låt de äldre barnen intervjua äldre familjemedlemmarna om familjehistorier och skapa en dokumentation eller fotoalbum av familjens berättelser. Detta är också ett bra sätt att få med mor och farföräldrar i gemenskapen. 

Friluftsmiddag under stjärnorna
Ge de äldre barnen uppgiften att organisera och förbereda en utomhusmiddag under stjärnorna med eld och ljuvlig atmosfär.

Att göra dessa aktiviteter till en del av er familjetid kan hjälpa er att koppla bort teknik och skärmar och istället fokusera på att skapa nära band och minnen tillsammans. Hösten är den perfekta tiden att fördjupa familjebanden och njuta av allt den har att erbjuda.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar