Hur kan jag få min ombyggda vind att kännas större?

by Redaktionen

Vill du bygga ut uppåt? Hör det mesta av utrymmet du har i hemmets översta del med dessa smarta designlösningar

Att planera en ombyggnad av vind eller loft är spännande, vare sig du planerar att använda utrymmet för ett extra sovrum, ett arbetsrum eller till och med ett vardagsrum. Takets höjd och lutning som alltid spelar sin roll vid ombyggnad av vind skapar särskilda problem, men de ger även utrymmet sin särskilda karaktär. Dessa idéer hjälper dig förvandla ditt loft till något riktigt speciellt.

Kläm in ett skrivbord

Använd ett hörn som blir över i ett trapphus eller i rummet självt genom att klämma in ett arbetshörn. Om du fortfarande är i planeringsstadiet kan du fundera över vrår och hörn som din design resulterar i och om de skulle kunna användas på detta sätt.

Forma för att passa in

Ett badrum behöver en spegel men på detta trånga utrymme skulle den vanliga rektangulära spegeln inte passa med det sluttande taket. Lösningen? En speciellt utskuren spegel som passar in perfekt i utrymmet. Denna spegel kan sättas både på skåpdörrar eller direkt på väggen.

Kombinera en hylla med förvaringsutrymme

I ett riktigt kompakt rum kan detta vara en idé. Att skapa en falsk vägg och förvaring bakom sängen är smart i sig, men luckorna med gångjärn är ett bättre alternativ än de traditionella skåpen som öppnas framåt, då man på detta sätt inte behöver dra fram sängen för att komma åt förvaringen. Den övre delen fungerar även som ett praktiskt sängbord.

Ta in utsikten

Kanske är detta inte för dig om din vind har utsikt mot en motorväg, men om du har turen nog att bo i vackra omgivningar är det helt rätt att maximera utsikten med fönster från golv till tak.

Var generös med fönster

Din utsikt är kanske inte lika spektakulär som den i den förra bilden, men det är ändå en bra idé att släppa in så mycket ljus som möjligt, så var inte petig när det kommer till takfönster. När dessa kombineras med dramatiska paneler som här, gör ljuset och mörkret att detta loft går från att vara ett standardrum till ett exklusivt och stilsäkert rum.

Bli kreativ med ett skåp

När det kommer till garderober är det vanligaste valet fristående låga skåp som klämts in under takfoten eller förvaring som anpassats för att passa längst det sluttande taket. Men när det finns mer höjd att leka med kan en lösning med dubbla användningsområden vara lösningen.

Denna möbel är både en garderob och en avskiljare och erbjuder massor av förvaringsutrymme, samtidigt som den inte blockerar det värdefulla ljuset från fönstret som en vägg från golv till tak skulle göra. Det ger även extrarummet en särskild karaktär.

Ta det till toppen

Använd takhöjden i loftet genom att bygga ett mezzanine med säng. Detta är en utmärkt idé i ett barnrum, då de kan använda sovplatsen där vänner sover över, eller en myshörna att läsa i när de blir äldre.

Gör plats för två

Istället för att försöka klämma in två separata sovrum, kan ett stort rum med privat badrum för syskon eller gäster att dela bli en bättre lösning. Vid behov kan man skapa en skiljevägg i rummet vid ett senare tillfälle, men om syskonen kommer överens i hushållet är ett stort rum mycket mer flexibelt än två pyttesmå rum.

Gå långt

I ett trångt badrum på vinden kan man istället använda sig av längden och installera ett så stort duschkar som får plats, för att kompensera för rummets bredd. En design utan dörr ger en stilren känsla.

Facebook Kommentarer