Trendigaste växterna 2022

by Redaktionen

I år spås ledordet vara “ju fler växter desto bättre”, och vi håller helt med! Allra trendigast under det kommande året verkar vara gröna växter med färgsprakande bladverk och stora blad. Här nedan listar vi årets trendigaste krukväxter enligt Plantagen.

Desto fler desto bättre!

Årets tydligaste växttrend är att vi vill ha massor av växter hemma. Vi vill ha allt fler växter hemma, både stora och små och gärna i varje rum, och istället för att kasta bort växter som blivit angripna av skadedjur eller börjar vissna så vill vi rädda dem. Inget mer slit och släng med andra ord.

Växter med mönstrade och färgsprakande blad

Gröna växter behöver inte bara vara gröna, flera av de trendigaste växterna just nu är växter med blad som har både häftiga mönster och färger. Exempel på växter med sådana blad är t.ex. Alokasia, Kalasium, Palettblad och Fönsterfikus.

Växter med stora, gröna blad

Precis som vi i år vill ha växter med färgsprakande blad så vill vi i år också ha tropiska växter med stora, vackra blad! Växterna får gärna vara stora som träd och skapa något av en djungelkänsla i rummet där de står. Exempel på de storbladade växterna är bland annat Vit papegojblomma, Fiolfikus och Monstera.

Växter som skapar en Medelhavskänsla

Över listan på trendiga växter finner vi också medelhavsväxter. Allt fler vill kunna plocka in känslan av medelhavet i sina hem, gärna genom klassiska växter som olivträd och citronträd. Vintertid ska träden stå på en sval och ljus plats, men till sommaren kan man med fördel flytta ut växterna och skapa en egen liten medelhavsoas.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar