fbpx

Så binder du en vacker bukett

by Redaktionen

Att skapa och binda en vacker bukett behöver inte vara svårt – det handlar om att låta din kreativitet blomstra och följa några enkla steg. Oavsett om du vill piffa upp ditt hem eller ge en gåva till någon speciell, är en handgjord bukett alltid uppskattad. Här är några lätta steg för att hjälpa dig att binda en bukett som imponerar – samt en sensommar som du kan binda redan idag! 

Material och Blommor

Börja med att välja ut dina favoritblommor och grönt. Det kan vara en mix av färska blommor från trädgården eller blommor du köpt. Se till att ha en sax för att klippa stjälkarna och en vas eller en hink med vatten för att hålla blommorna fräscha medan du binder.

Skapa basen

Välj några gröna blad eller grenar för att skapa en bas för din bukett. Detta ger volym och struktur. Placera dem i din hand och håll dem stadigt.

Bygg på med blommor

Börja lägga till dina blommor en efter en. Variera höjd och färg för att skapa intresse. Placera blommorna diagonalt för att skapa en naturlig och avslappnad look. Fortsätt lägga till blommor tills du är nöjd med storleken och formen.

Växla sorter

För att skapa dynamik i buketten, variera mellan olika blomsorter och färger. Kombinera större blommor med mindre, och lägg till några blad för att skapa kontrast.

Justera och trimma

När du är nöjd med hur din bukett tar form, håll den upprätt och se till att blommorna är jämnt fördelade runt om. Trimma stjälkarna så att de har samma längd och passar i din vas eller behållare.

Bind buketten

Använd en bit snöre eller ett dekorativt band för att binda samman stjälkarna i mitten. Knut eller rosett – valet är ditt! Se till att buketten känns stadig och blommorna sitter på plats.

Trimma och sätt i vatten

Trimma stjälkarna något om de är för långa för din vas. Placera buketten i en vas med färskt vatten så att blommorna håller sig fräscha och glada längre.

Skapa din stil

Kom ihåg att det inte finns några regler när det gäller att binda buketter. Låt din kreativitet flöda och skapa en bukett som speglar din personlighet och stil. Leka med färger, former och storlekar – det är vad som gör din bukett unik!

Exempel på en vacker höst/sensommarbukett du kan binda 

Material som behövs:

– Mörkröda dahlior för en djup och fyllig färg

– Orange och gula nejlikor för en solig touch

– Mörkt rött lövverk som ekblad eller japansk lönn

– Kottar och små grenar för en rustik känsla

– Bruna eukalyptusblad för doft och textur

– Gyllene solrosor för att spegla höstens glöd

Gör såhär: Steg för steg

1.Börja med att skapa en bas med mörkt rött lövverk för att ge buketten djup och struktur.

2.Lägg till dahlior som höstens hjärta – deras mörkröda färg ger en dramatisk känsla.

3.Introducera orangea och gula nejlikor för att blanda in varma höstfärger.

4.Använd små grenar och kottar för att skapa en naturlig och skoglig touch.

5.Bruna eukalyptusblad ger både en doftande dimension och textur till buketten.

6.Avsluta med gyllene solrosor för att spegla höstens sista strålar av solsken.

Lycka till!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar