fbpx

Smarta tips för en finare trädgård

by Redaktionen

En grönskande trädgård är något vi alla gärna tittar ut över. Med små tips och tricks kan du förvandla din trädgård till en vacker plats som gror som den ska under lång tid.

Hemligheten bakom en fin trädgård ligger i hur regelbundet du sköter om den och vilka skötselråd du följer. Att arbeta i sin trädgård kan upplevas harmoniskt och tillfredsställande, ta till vara på det.

Smarta tips

Rensa ogräs- Rensa ogräs är viktigt för att låta dina önskade växter gro ifred på sin plats. Det skapar en inblick av ordning och reda i trädgården. Se till att investera i bra handskar och redskap som underlättar ditt arbete.

Gödseln och näring- Din trädgård behöver rätt typ och jord och näring för att må bra. Ibland behöver du fylla på med ny fräsch jord och gödsel för att rötterna ska växa i önskad riktning. Gödsel är näring för växterna som du sprider ut över jorden.

Vattna- Att vattna dina blommor och växter är en en grundsten för att de ska frodas och må bra. Se till att ha en regelbunden rutin på din vattning så att de inte torkar ut. Det är inte bra att över- eller undervattna växter, så ta reda på hur mycket och hur ofta dina växter behöver vattnas.

Dekorera- Dekorera din trädgård med fina stenar och prydnader för ett trevligt intryck. Var inte rädd för att använda färgsprakande krukor och fat som ger liv och intryck i trädgården. Känn efter vilken stil som passar dig bäst och sök inspiration om färg och form.

Belysning- Med fin belysning kan du skapa en drömmig trädgård. Välj mellan ljusslingor och ljuslyktor och sprid dem runtom i trädgården. På kvällen kan du titta ut över ett lysande land.

Håll dina redskap på plats- Städa undan redskap och saker som skapar oordning i trädgården. Ett smart tips är att hitta en plats där du kan samla alla redskap tillsammans, alternativt införskaffa en fin låda som förvaringsutrymme.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar