fbpx

Små förändringar som gör stor skillnad i ditt hem

by Redaktionen

Det är svårt att motstå tjusningen av en komplett makeover av sitt hem. Ny färg, nya möbler, ny belysning – ja du fattar. Men för många av oss är den uppgraderingen från topp till tå inte ett alternativ. Att renovera helt kräver mycket tid och kostar mycket pengar. Så vad ska man göra då? Testa små förändringar som gör stor skillnad. Den här listan ger dig 8 billiga och enkla förslag på vad du kan göra för att ge ditt hem en rejäl uppgradering.

Byt ut knoppar och handtag

Denna idé är bra på flera olika sätt. Den är enkel, billig och går att förverkliga i de flesta rum. Oavsett om det är knopparna på köksskåpen, i badrummet eller på garderobsdörrarna är det ett bra sätt att förvandla ett trist rum till något roligare. Det finns många olika variationer på både handtag och knoppar ute på marknaden så du kommer med största sannolikhet hitta något som du tycker om.

Ändra belysningen

Att byta ut din belysning (oavsett om det är en taklampa, bordslampa eller någon annan ljuskälla) gör en enorm förändring i alla rum. Att välja mjuka bordslampor, i tygliknande material och lägga till dimmer i taket kan också göra stor skillnad.

Nytt sidebord

Att byta ut en enkel möbel, som ett sidobord kan göra stor skillnad. Oftast har vi möbler under en lång tid (och det är ju bra) men vi slutar även att ”se” dem. Att byta ut ett bord till ett med en annan form eller annan färg kan liva upp hela rummet.

Höga växter

En annan enkel och bra idé med direkt effekt är att investera i en hög växt som palm eller bambu. Ju högre desto bättre. När du ändå är igång, välj en vas eller kruka i guld eller silver för att förstärka rummet ännu mer.

Golvdekaler i badrum

Om du har kakelplattor i ditt badrum och vill ge det en rejäl makeover så är det här idén för dig. Du kan köpa avtagbara dekaler och fästa på plattorna. De finns i många storlekar och färger och fungerar överallt där du har befintligt kakel. Testa detta – och om du inte gillar det är de bara att ta bort.

Byt ut köksluckor

Nya luckor till gamla skåp är ett enkelt och billigt sätt att få ett nytt kök känsla. En ny färg eller annan mönstring på lyckan ger en märkbar förnyelse av köket. Har du som de flesta av oss köksskåp från IKEA, finns det många företag som säljer luckor som är kompatibla med dessa skåp.

Heltäckningsmatta

Kanske har du funderat på detta men vikt dig för att det verkar för krångligt? Men det är så mycket enklare än du kan tro. Mät ungefär hur mycket kvadratmeter du behöver och sen finns det mängder med sajter på nätet som säljer mattor till bra priser. Skär sen till mattan efter behov och använd dubbelhäftande tejp för att få mattan på plats. Samtidigt som ditt sovrum får ett rejält lyft har du nu ett mjukt och härligt golv att sätta fötterna på när du går upp på morgonen.

Byt ut garderobsdörrarna

Lämnar dina garderobsdörrar lite mer att önska? Om du inte känner för att lägga pengar på nya så kan du alltid byta ut dina tråkiga gamla garderobsdörrar mot ett vackert draperi istället. Enkelt, snyggt och billigt.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar