Julen på IKEA är här – här är vinterns nyheter

by Redaktionen

Äntligen vinter på Ikea! Det betyder kulörta julkulor, ståtliga stjärnor, porslin och kransar. Det mesta på ett traditionellt vis. 

I år vill Ikea inspirera till att ta vara på de små stunderna i livet. Det finns allt för att få en så härlig och stämningsfull säsong. Här finns allt för ett härligt hemmahäng – för den som vill umgås, baka, pyssla eller läsa en god bok. 

Kanske längtar vi efter en mer traditionell jul när allt omkring känns stökigt? På Ikea är julen till stor del traditionell och ombonad, med röda julkulor av glas, krispigt vita julstjärnor i alla möjliga storlekar och en klassisk julservis. 

Materialen är exempelvis bomull, jute, glas, porslin, palmblad och bambu. Material som känns helrätt för 2020. Färgskalan på produkterna går i guld, rött, vitt och grönt – och matchas med beige, blått, grått och mörkt trä.  

Det dukade bordet inspirerar

Mycket handlar om det dukade bordet i år; med mycket god julmat  och en plats att umgås. Ikea bjuder på stor inspiration när det kommer till dukning. De dukar bland annat rustikt med kraftiga vinglas och svarta ljusstakar, eller i fräscht blått. 

Bild: Sällskaplig, vinglas, IKEA

I vinterkollektionen finns många produkter som inspirerar till bakning. Kakmått som föreställer stjärnor och diskhanddukar som är tidlöst rödvitrandiga. Det finns även en alkoholfri glögg i årets produktsläpp. 

Bild: Vintersaga, formar, IKEA

Hur ser granen ut i år på Ikea? Det går att välja mellan moderna granar i bambu eller klassiska konstgranar i plast där minst 30 procent av plasten är tillverkad av förnybara källor. Modernt, snyggt och hållbart! 

Bild: Vinter, konstgjord julgran, IKEA

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar