fbpx

Förnya ditt hem i höst för under 1000 kronor

by Redaktionen

Är inredningslusten större än banksaldot? Bara lugn, det krävs ingen stor budget för en nystart i hemmet – och en hel del kan du göra själv. Passa på att uppdatera bostaden nu på hösten, så att du kan njuta av långa, mysiga hemmakvällar. Här får du de bästa tipsen – under 1000 kr.

Satsa på textil

Det enklaste sättet att uppdatera vilket rum som helst är med textilier. Det är billigt och enkelt att variera olika kuddfodral och plädar i olika färger och texturer beroende på säsong och humör.

Höstens kanske viktigaste detalj är nog pläden När det är dags att krypa ner och gömma sig från höstkylan är den mjuka filten din bästa vän. 

Varför inte testa att sticka en egen pläd? De handstickade varianterna är både trendiga och otroligt mysiga – och inte svåra att göra. Ullgarn till hand- och armstickning hittar du på nätet.

Så här gör du:

Mjuka, bulliga kuddar är ett annat enkelt sätt att förnya soffan, sängen, eller en stol i hallen. Hos kedjorna hittar du kuddar för under 100-lappen, vilket gör att du kan ösa på i alla rum utan att bli ruinerad. 

Dags att byta gardiner

Om du fortfarande har kvar dina ljusa, skira sommargardiner, eller annars vill ha något nytt att titta på, byt gardinerna nu mot lite tyngre, mörkare. Det passar både i sovrum, vardagsrum och kök och ger rummet ett nytt utseende i ett nafs.

Färdiga gardiner och tyger för den som vill sy själv hittar du till exempel hos tygaffärer eller i närbutiker. Second hand-butikerna och loppisarna brukar också ha ett stort urval av gardiner.

Visa din personlighet med detaljerna

Istället för personliga, udda – och oftast dyra  – möbler kan du regelbundet förnya hemmet med nya detaljer i form av vaser, ljushållare och prydnader som tar fram din stil. 

Låt dig inte falla för frestelsen att köpa något nytt bara för att du hittar något billigt, utan skaffa bara sådant som du verkligen tycker om!

Låt det gå i arv

Plocka fram släktklenoderna som gått i arv eller låt lånade och skänkta inredningsprylar av släktingarna ta plats i din bostad. Kanske kan du få piffa upp soffbordet med den gamla krukan från föräldrahemmet som din mamma tröttnat på, men som du fortfarande älskar?

Förnya det du redan har

Bli vän med alla Ikea-hacks som finns på nätet och skapa något eget av det du redan har. Nätet är även fullt av enkla DIY-möbler och inredningsdetaljer som du kan skapa med billiga medel. Byt ut knoppar på byrån, betsa eller måla om hyllan eller bygg ett eget sängbord med en låda och några hjul.

Liv och färg av posters och foton

Det finns mängder av webbutiker som säljer förmånliga, snygga posters som kan addera färg och form till ett rum. Glöm inte heller att spana in museibutiker om du hellre vill ha konstposters på väggarna. 

Duktig med kameran? Förstora upp bilderna du tagit, rama in och häng upp! Härligt att njuta av sommarminnena på vintern!

Skaffa nya gröna växter

Gröna detaljer är en fröjd för såväl ögat som sinnet. Det finns allt från luftrenande växter och små kaktusar till klassiska fikusar att välja på. Svärmorstungan, garderobsblomman och porslinsblomman är exempel på växter som förblir vackra och frodiga även under de mörkaste vintermånaderna.

Välj annorlunda blomkrukor som överraskar!

Ta sticklingar av din växt för att med tiden få fler härliga gröna inslag i ditt hem. Det blir billigare och du får mer variation om du byter sticklingar med andra.

Belysningen gör stämningen

Belysning är viktigt året om, men nu när vi går mot mörkare tider är det mer relevant än någonsin. Passa på och köp en fin bordslampa eller golvlampa att ha bredvid soffan. Hos kedjorna hittar du både snygga och prisvärda alternativ för några hundralappar.

Kökets blickfång

På hösten står vi gärna i köket och njuter av långkok och annat härligt hemlagat. Investera i en snygg och kvalitativ gryta, som dessutom blir en fin detalj på din köksbänk.

Redskap som slevar, skärbrädor och liknande är också snyggt att låta stå framme. Det skapar fina blickfång på köksbänken, bjuder in till matlagning och är billiga att skaffa.

Även en ny servis är ett härligt tips inför hösten. Mysiga hemmamiddagar med vänner och familj äts bäst på en vacker servis. Här kan du också fynda riktigt snygga och prisvärda saker hos de stora varuhusen och kedjorna samt på second hand-affärerna.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar