fbpx

8 tips för ett harmoniskt hem enligt feng shui

by Redaktionen

Hur skapar man rätt energi i ett rum? Det är just det feng shui lär ut. Feng shui är ett tänk som alla kan använda i sitt hem, oavsett tycke och smak, eftersom det fungerar på alla inredningsstilar. Dessa 8 elementära regler i feng shui hjälper dig att öka harmonin och balansen i ditt hem. 

Vad är feng shui?

Feng shui är en gammal österländsk lära som beskriver hur vi påverkas av vår omvärld; av färger, former och material, och hur vi placerar möbler och andra saker i ett rum. Feng shui handlar också om hur vi påverkas av synliga och osynliga energifält som finns omkring oss. 

Feng shui är ett sätt att leva, inte bara att inreda. Det är är en filosofi där välbefinnande står i fokus, och där vi behandlar oss själva värdigt och inte ägs av våra prylar. Ett hem i balans gör att vi mår bra.

1. Inred med växter

Gör gröna oaser: Ett hörn får liv med en palm, en bukett på bordet glädjer och blir en vacker fokuspunkt i rummet. Det är i naturen vi samlar kraft och energi, och det är i naturen vi mår som bäst. 

Studier visar att man har mindre sjukfrånvaro på arbetsplatser med frisk växtlighet. Så frossa i växter, ta hand om dem och förvalta dem väl. Det är att visa vördnad för sig själv och sitt hem.

2. Ren luft

Håll fönstren öppna om möjligt, eller vädra ofta. Den friska luften för med sig goda energier.

3. Göm hemelektroniken

Försök hålla elektroniken borta åtminstone från sovrummet som ska vara en plats för vila. Håll tv:n och datorerna utom synhåll, i ett skåp eller övertäckta, när du inte använder dem. Annars skapar de lätt negativa energier och distraherar dig från det positiva, det lugna och gemenskapen med andra människor.

4. Mer olika former

Låt kantigt möta runt. Inred dina rum med möbler och detaljer i olika former: fyrkant, rektangulär, triangel, vågform, rund form. Dessa representerar enligt Feng shui olika energier som i samspel med varandra skapar balansen som du behöver i hemmet.

5. Ta av dig skorna inomhus

Du vill väl inte dra in all smuts utifrån till ditt mysiga hem – det ger inte harmoni och goda energier. Ordna dina skor fint någonstans nära ytterdörren och lämna dem alltid där när du kliver in i hemmet.

6. Låt ljuset flöda in

Släpp in ljuset och låt solen ge dig energi. Putsa fönstren, dra ifrån gardinerna, dra upp persienner och rullgardiner. Utsikt mot fönster och dörrar är också viktigt för att du ska kunna koppla av hemma och trivas.

7. Sängen är din viktigaste möbel

Se till att ha ledigt utrymme på båda sidor av sängen och förvara inte saker under den. Då ger du fritt flöde till god energi i sovrummet.

Enligt feng shui ska du kunna se sovrumsdörren när du ligger i sängen, men sängen ska inte vara i rak linje med dörren. Går det inte på annat sätt kan du ordna saken med hjälp av en spegel.

Använd aldrig sovrummet som arbetsrum eller tvärtom. De olika energierna krockar och du kan varken jobba eller vila fullt ut.

8. Ordning och reda

Grunden i feng shui är att du bara ska behålla sådant som du tycker om och mår bra av. Rensa, rensa och åter rensa. Du måste göra plats för ny, frisk energi i ditt hem. Rum som är fulla med skräp och gamla saker som aldrig används, kan inte skapa någon livsbejakande energi. 

Omge dig med sådant som du tycker om, som ger dig positiv kraft och väcker goda tankar. Du kan testa dina saker genom att hålla dem i handen och känna om de utstrålar positiv eller negativ energi. 

Här kan du läsa mer om hur oredan enligt Feng shui påverkar oss.

Videon berättar mer ingående hur du kan med de 8 små stegen som beskrivits ovan förbättra ditt liv:

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar