fbpx

5 kändisars inredningsstilar – vad gör hemmet trivsamt?

by Redaktionen

Att skapa ett hem som man trivs i betyder helt olika saker för olika personer. Vad säger hemmet om Agneta Sjödin, Dagny Carlsson, Eric Saade, Gunilla Persson och Magnus Carlsson?

Agneta Sjödins lägenhet har högt läge och vidsträckt sjöutsikt

Programledaren och författaren Agneta Sjödin har alltid velat se havet från lägenheten. Denna dröm blev sann när hon nyligen flyttade till Nacka Strand strax utanför Stockholm. Nedanför hennes två balkonger syns en fontän av Carl Milles och en liten båthamn. På andra sidan vattnet ligger Lidingö.

Under sommaren har hon suttit på balkongen och mediterat i morgonsolen, ätit frukost och druckit en kopp te med utsikt över Djurgården. På eftermiddagen får hon kvällssol på den andra balkongen.

Inne i lägenheten delar en vägg i brösthöjd av det kombinerade köket och vardagsrummet. Vid spisen som är vänd ut mot det öppna rummet kan man stå och laga mat samtidigt som man tittar på havsutsikten.

Dagny Carlsson vill ha roligt, inte tråkigt

I 60 år har bloggaren Dagny Carlsson, 107, bott i samma lägenhet i Solna och trivs fortfarande jättebra. Hon har kvar möbler från när hon gifte sig. På väggarna hänger en stor mängd oljemålningar och i taket en lampkrona och en kristallkrona.

Det bästa inköpet tycker Dagny är en soffgrupp i vinröd plysch med tre lösa plymåer och två fåtöljer i samma utförande. Möblerna är köpta på Södermalm i en möbelaffär som inte längre finns.

Men vad Dagny gillar mest i sin inredning just nu är – datorn. Den har hon mycket glädje av, hon har ju bloggat sedan hon var 99 år och skrivit mer än 30 000 inlägg.

Dagnys blogg kan du läsa här.

Eric Saade satsar på ett mysigt badrum

Sångaren, dansaren och låtskrivaren Eric Saade bor i en lägenhet vid vattnet på Kungsholmen, men längtar efter landet. Han tycker egentligen om att vara där det finns natur, men lägenheten mitt Stockholms innerstad är bekväm och har en stor terrass på 18 kvadratmeter.

Hemmet är en frizon för Eric mellan alla resor och uppträdanden. Sin inredningsstil beskriver han som modern och minimalistisk, men hemtrevlig. Han gillar plåt och rost, industriell stil.

Favoritrummet är det stora badrummet med mörka materialval, mysig belysning som man kan dimra, bubbelbadkar, golvvärme – och tv. För att få egentid låser han in sig här för att bada och samtidigt titta på Netflix eller Champions League. Det är mysigt speciellt när det är kallt på vintern.

Gunilla Persson vill ha det personligt och ombonat

Fotomodellen, journalisten och såpadeltagaren Gunilla Perssons hus förstördes i en brand för några år sedan. Hon har hittat ett nytt hem som hon inrett med omsorg. Tillsammans med sin mamma och dotter samt en hund och två katter bor hon i en 50-talsvilla vid havet i Pacific Palisades i Los Angeles med vacker havsutsikt från alla fönster.

Gunilla inreder ljust och fräscht blandat med lite gammeldags stil. Hon har möbler kvar från sina 25 år i New York, mörka byråer i mahogny, som skapar kontrast mot en vit soffa och en ljust beige heltäckningsmatta som lyser upp allting. 

Det är ombonat, med böcker i bokhyllan och fotografier på väggarna. Gunillas hem är inrett med många personliga detaljer och helt i hennes egen stil. Det får henne att känna sig hemma.

Gunillas blogg kan du läsa här.

Magnus Carlsson gillar dofter och detaljer

Artisten och före detta dansbandssångaren Magnus Carlsson bytte stadsliv mot villaidyll med trädgård och pool. Med maken Mats bor han i ett stort nybyggt hus i Täby utanför Stockholm. Här njuter han av lugnet.

Magnus inredningsstil är modern och luftig men hemtrevlig på samma gång, ganska maskulin med raka linjer och färgval i sand, mörkblå och mullvad – mjuka toner för ögat.

Från resor brukar Magnus och Mats köpa med sig doftljus och doftpinnar hem. Det är kul för då får man lite andra märken och annorlunda dofter än de vanliga.

Pricken över i:et är att alltid ha färska blommor runt om i huset. Paret tycker också att det är kul att variera sig och ta hem udda växter. Båda makarna gillar detaljer i inredningen.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar