Dags för höstmys – 8 tips för att inreda hemmet mysigare

by Redaktionen

Hösten är här och med den kommer krispigare luft, färgsprakande löv och en perfekt anledning att göra ditt hem extra mysigt. Det är den tid på året när vi längtar efter varma toner, mjuka textilier och en generell känsla av värme inomhus. Här är åtta tips för att inreda ditt hem och skapa den ultimata mysfaktorn under hösten.

1. Välj varmare färger

Börja med att uppdatera din färgpalett. Lägg till rika och varma färger som djupt röd, gyllene gul och skogsgrön. Dessa färger ger ditt hem en omedelbar höstkänsla och skapar en ombonad atmosfär. Du kan också överväga att måla en accentvägg i en av dessa färger för att ge ditt rum extra karaktär.

2. Experimentera med belysning

Rätt belysning är nyckeln till en mysig inredning. Byt ut dina ljuskällor mot varmare tonade lampor och överväg att använda ljusslingor eller ljusstakar för att skapa en mjuk, dämpad belysning. Investera även i dimmers om möjligt, så att du kan justera ljusstyrkan efter ditt humör.

3. Mjuka textilier

Inget skapar mysighet som mjuka textilier. Lägg till kuddar, plädar och överkast i olika texturer och färger. Det är både dekorativt och praktiskt när kvällarna blir kyligare. Välj material som sammet, ull och stickade tyger för extra värme och komfort.

4. Skapa en läs- och relaxhörna

Inrätta en mysig hörna för läsning och avkoppling. Placera en bekväm fåtölj eller en soffa nära ett fönster och lägg till en hylla med dina favoritböcker och en varm dryck inom räckhåll. Skapa en personlig atmosfär genom att inkludera personliga foton eller konstverk.

5. Hitta inspiration i naturen

Ta in naturen i ditt hem genom att dekorera med höstens skatter. Det kan vara allt från kottar och kvistar till färgglada höstlöv. Dessa naturliga inslag ger din inredning en organisk touch och binder samman din inomhusmiljö med naturen utanför.

6. Skapa känsla av en eldstad 

Om du inte har en eldstad kan du ändå skapa den mysiga känslan. Använd ljusstakar och ljuslyktor i olika storlekar och placera dem på bord, hyllor och fönsterbrädor. Tänd ljusen under kvällarna för att skapa en varm och inbjudande atmosfär.

7. Skapa en intim atmosfär

För att förstärka mysfaktorn, placera dina möbler närmare varandra. Det skapar en känsla av närhet och gör det lättare att umgås med familj och vänner. En soffgrupp med sittplatser som är nära varandra skapar en känsla av samhörighet och inbjuder till konversation.

8. Dofter av höst

Sist men inte minst kan du använda doftljus eller aromatiska oljor med höstiga dofter som kanel, vanilj eller äpple. En underbar doft är ett subtilt sätt att förhöja myset ytterligare. Placera doftljus i dina favoritrum eller använd en elektrisk doftdispenser för att sprida härliga dofter genom hela ditt hem.

Så nu när hösten (äntligen!) har anlänt är det dags att omge dig med den varma och inbjudande atmosfären i ditt eget hem. Med dessa åtta enkla tips kan du snabbt och enkelt skapa den ultimata höstmiljön i ditt boende. Skapa ditt eget mysiga tillflyktsort där du kan njuta av höstens charm och samtidigt känna dig helt avslappnad och bekväm.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar