fbpx

Därför ska du anlita en städfirma inför flytten

by Redaktionen

Är du på väg att flytta och planerar att utföra flyttstädningen själv? Då kan det vara dags att tänka om. Folk är oftast inte så bra på att städa som de inbillar sig vilket kan leda till såväl konflikter som extra kostnader. Vill du vara säker på att den som flyttar in efter dig får en positiv upplevelse så kan det vara en god idé att anlita en städfirma.

Ingen vill börja en inflytt med storstädning

I dag är internet fullt av skräckberättelser från folk som varit redo att flytta in i sin nya lägenhet men blivit tvungna att vänta på grund av att föregående hyresgäst inte vetat hur man flyttstädar. Få människor vill bära in sina möbler och kläder i en lägenhet som inte är välstädad, och ännu färre vill gå på en toalett eller ta en dusch i ett badrum som har obehagliga spår av den tidigare hyresgästen. Med andra ord är det vanligt att folk klagar till bovärden och bostadsbolaget när de flyttar in i en slarvigt städad bostad. Bostadsbolaget brukar då lösa frågan genom att boka en städfirma akut, och räkningen skickas till föregående hyresgäst. Således är det betydligt bättre att själv boka en städfirma när du flyttar ut – istället för att få en skyhög städfaktura från bostadsbolaget som tvingats anlita en firma med kort varsel.

Flera skäl till att anlita en städfirma när du flyttar ut

  • En städfirma kan utföra arbetet på ett mer Covid-säkert sätt än vad en amatörstädare kan.
  • Professionella städare vet exakt hur man kommer åt de där svåra utrymmena i toaletten, duschen och köket.
  • Du riskerar att utsätta dig själv för fara när du klättrar på höga stegar och tvättar fönster som kanske ligger på 15:e våningen.
  • En städfirma har en mängd redskap och rengöringsprodukter som skulle kosta dig en hel del att köpa – kanske nästan lika mycket som det kostar att anlita en billig firma.
  • Professionella städare gör arbetet snabbare, vilket innebär att du inte behöver ha så bråttom när du flyttar ut.
  • Det är respektfullt mot den som flyttar in efter dig. En ordentligt städad lägenhet är alltid mer inbjudande och ger den nya hyresgästen en god start i sitt nya hem.
Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar