fbpx

Så organiserar du köksskåpet och skafferiet smart – 7 enkla tips

by Redaktionen

Ett välordnat och organiserat köksskåp och skafferi kan göra stor skillnad för både utseendet och funktionaliteten i ditt kök. Att hitta de rätta ingredienserna och köksredskapen blir enklare och matlagningen blir mer effektiv. Här är sju enkla tips för att hjälpa dig organisera dina köksskåp och skafferi på ett smart sätt

  1. Kategorisera och sortera: Börja med att kategorisera dina matvaror och köksredskap. Dela in dem i grupper som kryddor, pasta, ris, konserver och köksredskap som kastruller och stekpannor. Detta ger dig en översikt över vad du har och gör det enklare att hitta det du behöver.
  2. Använd förvaringslådor och korgar: Investera i transparenta förvaringslådor och korgar för att hålla dina saker organiserade. Dessa lådor och korgar gör det lättare att stapla och organisera dina matvaror, och du kan enkelt se vad som finns inuti utan att behöva öppna varje burk eller påse.
  3. Etikettera: För att undvika förväxlingar och för att göra det ännu enklare att hitta vad du söker, använd etiketter på dina förvaringslådor och burkar. Skriv tydligt vad som finns i varje behållare, så vet du alltid var du ska leta.
  4. Ha utgående datum i sikte: Håll koll på utgångsdatumet för dina matvaror och placera dem så att de äldre varorna används först. Detta minskar risken för att matvaror blir för gamla och att de måste slängas i onödan.
  5. Maximera utrymmet: Utnyttja skåpets och skafferiets utrymme optimalt genom att använda hyllstegar, krokar och förvaringslösningar. Hyllstegar ger dig extra yta att placera tallrikar och glas på, medan krokar kan användas för att hänga upp köksredskap och grytlappar.
  6. Skapa zoner: Dela in dina skåp och skafferi i zoner för olika ändamål. Till exempel kan du ha en zon för frukostartiklar som müsli och havregryn, en zon för bakningsingredienser och en annan för konserverade livsmedel. Detta gör det enklare att hitta det du söker när du vet vilken zon du ska leta i.
  7. Rensa ut regelbundet: Ta dig tid att rensa ut dina köksskåp och skafferi med jämna mellanrum. Släng gamla och obrukbara föremål samt utgångna matvaror. Genom att hålla dina förvaringsutrymmen rena och organiserade blir det lättare att hålla ordning på allt du har.

Genom att följa dessa sju enkla tips kan du skapa ett välordnat och smart organiserat köksskåp och skafferi. Det blir enklare och roligare att laga mat när du snabbt kan hitta vad du behöver och hålla ordning på dina köksredskap och matvaror.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar