fbpx

Inred altanen mysigt – det här behöver du

by Redaktionen

Att ha en altan är en fantastisk möjlighet att förlänga ditt vardagsrum ut i naturen och njuta av friska luften och underbar utsikt. Men för att verkligen kunna ta vara på potentialen hos din altan är det viktigt att tänka på inredningen. Här är några viktiga element att överväga när du planerar att inreda din altan.

1. Bekväma utemöbler

Först och främst behöver du bekväma utemöbler där du och dina gäster kan slappna av och njuta av den vackra omgivningen. Välj möbler som är tåliga nog att stå emot väder och vind men samtidigt bekväma nog att sitta i under långa stunder. En utomhussoffa eller loungegrupp med mjuka kuddar och rymliga sitsar är perfekta för långa sommarkvällar.

2. En matplats

Förutom avkopplande möbler är det också viktigt att ha en plats där man kan njuta av måltider utomhus. En matplats med ett robust bord och stolar är idealiskt för att servera frukost, lunch och middag under sommarmånaderna. Du kan välja ett enkelt picknickbord för en avslappnad känsla eller en elegant matgrupp för mer formella tillfällen.

3. Skydd mot sol och regn

Eftersom väderförhållandena kan vara ganska oberäkneliga är det viktigt att ha skydd mot både sol och regn på altanen. Ett parasoll eller en markis är perfekt för att skapa skugga på soliga dagar, medan en pergola eller ett tak över altanen kan skydda mot regn och ge en mysig atmosfär på kvällen.

4. Växter och grönska

Inget altan är komplett utan lite växtliv för att mjuka upp utrymmet och skapa en mer inbjudande atmosfär. Plantera några krukväxter eller blomlådor längs altanens kanter för att ge en härlig känsla av grönska och färg. Du kan också hänga upp några ampelväxter från taket eller sätta upp ett vertikalt trädgårdsarrangemang för att maximera utnyttjandet av utrymmet.

5. Belysning för kvällstimmarna

När solen går ner är det viktigt att ha tillräckligt med belysning på din altan för att skapa en mysig och välkomnande atmosfär. Utomhuslampor, ljusslingor och lyktor är perfekta för att ge tillräckligt med ljus för kvällsmiddagar och sociala tillställningar. Du kan också installera solcellslampor för en mer energieffektiv belysning.

6. Personliga detaljer

Slutligen är det viktigt att lägga till detaljer som speglar din personliga stil och skapar en hemtrevlig känsla på din altan. Använd kuddar och plädar för extra komfort, utomhusmattor för att definiera sittplatser och några dekorativa föremål som ljusstakar, vaser eller konstverk för att ge altanen en personlig touch.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar